NYHETER OCH UPPDRAG

Visma-återförsäljaren EA System AB uppgraderar sin WordPress sida

EA system moderniserar sin webbplats

Redkite har byggt och levererat Visma partnernEA System’s nya webbplats.

EA System är en av Sveriges ledande partner för Visma affärssystem med kontor i Stockholm och Göteborg.

Sajten har byggts i WordPress.

Siten är en traditionell b2b webb med fokus på att stödja sälj- och support -delar i organisationen.

Redkites uppdrag har varit att modernisera webbplatsen och utveckla dess förmåga att attrahera nya kunder. Kompleterat med en aktiv och tydlig profil

 • Sajten är byggd i senaste version av WordPress
 • Underhållsavtal
 • Redkite hosta siten för bästa prestanda

Kolla på EA Systems hemsida här

WordPress med WooCommerce för kosmetikföretag

Nytt uppdrag – ehandel med WordPress och WooCommerce för Snowcrystalsweden AB

Redkite har fått i uppdrag att bygga en helt ny webbplats för e-handel åt Kosmetikföretaget Snowcrystal Sweden AB

Företaget, som marknadsför och säljer kosmetikprodukter i egna smarta förpackningar har ställt stora krav på funktionalitet samt skalbarhet på en internationell marknad.

Med valet av WordPress och e-handelstillägget WooCommerce har man hittat en stabil, effektiv och framtidssäkrad lösning.

Den nya webbplatsen kommer lanserades under hösten 2017.

uppgradera till magento 2.1.3

Magento 2.1.3 förbättrar användarupplevelsen, prestanda och kvaliteten

Med e-handel är det detaljerna som räknas. Små förändringar av en sida, att ta bort ett steg i utcheckningen eller att förenkla processen att skriva ut fraktsedlar kan ha en synnerligen stor påverkan på hur din kund upplever sajt-besöket.

Magentos senaste programvaru-uppdatering innehåller nya funktioner och förbättringar som hjälper dig att få detaljerna rätt. Förbättringar av produkt-hanteringen tar bort irritationer för både din kund och för dig som affärsägare, allt för en snabbare och lönsammare e-handel.

Ny betalningsfunktion

En hel uppsättning av nya funktioner för PayPal ger möjligheter att streamlina köpet och affärsprocessen.

Förbättringarna gör att du kan:

 • Förbättra konverteringsgraden genom att tillåta dina kunder att spara sitt PayPal-konto som en förinställd betalningsmetod. Detta betyder att de kan hoppa över inmatning av PayPal ID och lösenord när det är dags att checka ut.
 • Öka försäljningen genom att tillåta oregistrerade kunder att återkomma och göra nya beställningar utan att behöva mata in kreditkortsnummer. Du som handlare kan nu föreslå den sist använda betalningsmetoden vid en gäst-utcheckning.

Prestanda- och funktions-förbättringar

Förutom de nya betalfunktionerna så innehåller denna uppdatering av Magento 2 förbättringar av prestanda och kvalitet på flera områden. Till exempel så har SQL media frågor optimerats för att snabba upp ”framsidan” av shopen. Att administrera konfigurerbara produkter med hundratals varianter i Admin-delen är också mycket snabbare att göra nu. Att skapa ett rutnät av varianter eller att spara en lista med produkt-varianter tar bara sekunder att göra idag.

Förbättringar har också gjorts för administration av konfigurerbara produkter, CSV filer, import och export och dessutom uppgraderingsprocessen från Magento 2.0.x till 2.1.x när multipla databaser används. En komplett lista med fixar och förbättringar hittar du här: release notes.

zelma-ehandel i WordPress med WooCommerce

E-handelssajten Zelma.se klar. -Byggd med WordPress & WooCommerce

Redkite har byggt upp webbshopen Zelma.se. Vi har valt WordPress för dess enkelhet och flexibilitet.

Zelma web stores har som idé att hitta varumärken som inte alltid finns tillgängliga I de stora webb-shoparna. Man hoppas kunna ge sina kunder en liten extra shoppingupplevelse genom att vara snabba med nyheter och ha ett tydligt focus på att hitta varor som man tror passar ett sportigt men ändå elegant uteliv.

Zelma.se fokusera på kläder och accessoarer från Europa och andra med intresse för mode. Samt alla de som tycker att det är ett elegant mode väl värt att bäras även till vardags.

 • Byggt på plattformen WordPress och WooCommerce
 • Underhållsavtal med Redkite
 • Förberedd för flera språk
täby Resebyrå byter från Joomla till WordPress

Täby Resebyrå byter upp sig till WordPress

Redkite har byggt och levererat Täby Resebyrå AB’s nya webbplats.

Sajten har byggts i WordPress. Sajten är tvåspråkig och integrerad med Resebokningssystemet Amadeus.

Siten är en traditionell tvåspråkig b2b webb.

Redkites uppdrag har varit att modernisera webbplatsen och utveckla dess förmåga att attrahera nya kunder. Kompleterat med en aktiv och tydlig annonskampanj med Adwords och Google har Täby Resebyrå efter lanseringen byggt på sin leads-stock och på så sätt hittat många nya rese-kunder.

halle plast uterum

Halle Plast uppgraderar till Magento

Vi har levererat en ny webbplats

Bakgrund

Halle Plast AB som bland annat tillverkar uterum för alla årstider har bestämt sig att framtidssäkra sin webb och ta steget mot e-handel. Syftet är primärt att vara en genererar affärer åt sina återförsäljare bland byggvaruhus och i bygghandel.

Genom att på en ny webbplats tydligt profilera Halles produktsortiment inom bland annat uterum för alla säsonger, bidrar man till att stärka varumärket och dessutom underlättar man för sina återförsäljare i deras säljarbete.

Med den nya sajten vill man uppnå mer inkommande trafik och bättre konvertering. Dessutom genom förbättrad design, erbjuda sina kunder en känsla av premiumprodukt.

Mål

Det övergripande målet är att öka försäljningsvolymen. Detta ska ske genom fler och bättre presenterade unika erbjudanden. Genom en shop som har ett attraktivt utseende och en logisk struktur ska också konverteringen förbättras.

 • Att på nivån enskild produkt, kunna generera trafik och affärsmöjligheter för återförsäljare har varit ett grundkrav.
 • Särskilda krav har ställts på möjlighet till filtrering på produktgrupper mm.
 • Sajten ska ha bästa möjliga förutsättningar för sökmotoroptimering.
 • Dessutom måste den vara fullt utbyggbar för flera marknader och språk.
 • Givetvis ska e-handels-platsen vara lika lätt att använda oavsett om man kommer från dator, läsplatta eller mobil.

Resultat

Vi har byggt webb-shopen på Magento Community Edition och adderat ett antal specialmoduler för förbättrade funktioner.

Med Magento kan Halle Plast AB vara säkra på att ha en plattform som är säkrad för framtiden och med näst intill obegränsade möjligheter till utbyggnad och dessutom mycket enkel att göra förbättringar i.

Samtliga ställda krav på e-handelsplatsen är uppfyllda med god marginal.

Ta gärna en titt på Halles nya webbplats.

tips för e-handel

Få fler prenumeranter till din e-handelsbutik

Det finns några enkla sätt att få fler prenumeranter till din e-handel

När satte du dig senast ner och funderade över hur bra din email-marknadsföring egentligen är? Om det var länge sedan, så är det nog dags igen! För troligtvis har det hänt en hel del sedan sist och genom att gör några enkla åtgärder så kanske du kan öka inflödet av prenumeranter rejält.

 1. Call to Action

Hur ser det ut idag på din webbplats? Har du en ruta där det helt enkelt står ”prenumerera” eller nått liknande? Det är inte tillräckligt bra och ger inte din kund en klar idé av vad man vinner på att anmäla sig och uppge sin e-post adress. För att det ska vara bra krävs focus på din site och att det verkligen ger kunden nått.

Om det går, gör en interaktiv knapp. Det kan vara att den bara byter färg från rött till grönt för att förstärka själva drivet mot call to action.

Du kan också jobba med budskap på knappen som ändras. – Till exempel från ”vad får jag för om jag börjar prenumerera” till ”fina erbjudanden och spännande fakta” när man hovrar över knappen.

effektiv e-postmarknadsföring

 1. Var lockande

Du bör vara alldeles klar med vad användaren verkligen vinner när han eller hon lämnar sin e-post adress. Kommer de att få fantastiska erbjudanden? Ett fint välbehövligt innehåll, Dagliga tips och trix eller? Berätta detta för dem!

 1. Gör processen snabb och enkel

Vem vill ödsla timmar på att fylla i ett webbformulär bara för att kunna få ett erbjudanden någon gång i framtiden?

Om du frågar efter förnamn, efternamn, e-post, telefon, adress, postnummer, postadress, intressen med mera med mera, så tröttnar din tänkta prenumerant troligtvis. Nöj dig därför med bara e-postadressen!

Har de bara börjat prenumerera, kan du alltid be om fler uppgifter längre fram.

 1. Bra innehåll delas

Det är troligare att man delar med sig av bra och relevant innehåll. Därför är det viktigt att din e-post marknadsföring är relevant för mottagaren. Lägg alltså mycket tid på att tänka efter vad dina prenumeranter verkligen vill ha för slags information och försök sedan skriva på ett bra och lättillgängligt sätt.

Informationen måste också vara enkel att dela. Därför måste du så klart ha tydliga dela-knappar. Placera dem också i mejlet så att man inte behöver leta efter dem i onödan.

 1. Gör prenumerera-knappen synlig hela tiden

Genom att försäkra dig om att din prenumerationsknapp alltid är tillgänglig, gör du det också mycket enklare för människor att anmäla sig

En bra idé kan vara att ha prenumerationsfältet i ett sidofält på alla sidor. Väl synligt och alltid tillgängligt.

 1. Välkomst-erbjudande till nya prenumeranter.

Att erbjudande som man bara kan få ta del av när man anmält sig som prenumerant är förstås frestande. Genom att ge till exempel 20% rabatt på nästa köp om man väljer att prenumerera kan vara precis det som behövs för att få folka att vilja lämna ifrån sig sina uppgifter

Det finna alltså massor med bra sätt att fylla på antalet prenumeranter från din webbplats. De flesta kräver väldigt lite av dig som sajtägare och kostar så gott som ingenting att implementera.

Små ändringar kan ge stora ökningar av prenumerationsvolymerna. Vem vet!

Magento 2.0

Magento 2.0 är här

Nu är nästa generation av den digitala handelsplattformen Magento äntligen släppt på marknaden. Magento bygger på öppen källkod. Denna nya plattformen ger varumärken, återförsäljare och företag inom B2C och B2B styrkan att på ett kostnadseffektivt sätt leverera i omni-kanalen. Läs mer

Klarna klart för Swish

Ett glädjande besked till alla E-handlare är att det nu står klart att Klarna integrerar Swish i sin kassalösning Klarna Checkout.

Enligt en pressrelease från Klarna, så säger bolagets VD Sebastian Siemiatkowski, att integrationen med Swish kommer att rullas ut inom kort och att man är glad att äntligen kunna integrerad den i Klarna-kassan.

– En av de stora fördelarna med Klarnas kassalösning är just att man kan lägga till de lokala betalmetoder som användarna vill ha i respektive land.

Klarna Checkout är en integrerad betalningslösning som är gjord för att maximera konvertering i butiken.

Användaren kan betala med alla vanliga betalsätt. Genom att separera köpet från betalningen blir det enklare att handla, vilket leder till att fler handlar.

Vilken betalningsmetod användaren än väljer, så täcks den av Klarnas köparskydd, vilket innebär att användaren antingen får varan eller pengarna tillbaka. En av de stora fördelarna är enligt Klarna att köp som betalas med Swish omfattas också av köparskyddet.

Det betyder att det blir lika säkert för användaren att swisha som att betala i efterhand med faktura.

säljtips för e-hanldare

Sex tips till den mindre e-handlaren

I e-handelsvärlden är det vanligt att nystartade och små företag som säljer på nätet ofta uppfattas annorlunda än de stora etablerade varumärkena. De stora drakarna har helt enkelt ett enormt försteg när det gäller trovärdighet, varumärkeskännedom och genomslagskraft. Detta gör deras möjlighet och förmåga att konvertera kunder avsevärt större än för småföretag.

Med detta i bakhuvudet, så menar vi att alla små företag eller startups som har ett bra erbjud Läs mer