Få fler prenumeranter till din e-handelsbutik

tips för e-handel

Det finns några enkla sätt att få fler prenumeranter till din e-handel

När satte du dig senast ner och funderade över hur bra din email-marknadsföring egentligen är? Om det var länge sedan, så är det nog dags igen! För troligtvis har det hänt en hel del sedan sist och genom att gör några enkla åtgärder så kanske du kan öka inflödet av prenumeranter rejält.

  1. Call to Action

Hur ser det ut idag på din webbplats? Har du en ruta där det helt enkelt står ”prenumerera” eller nått liknande? Det är inte tillräckligt bra och ger inte din kund en klar idé av vad man vinner på att anmäla sig och uppge sin e-post adress. För att det ska vara bra krävs focus på din site och att det verkligen ger kunden nått.

Om det går, gör en interaktiv knapp. Det kan vara att den bara byter färg från rött till grönt för att förstärka själva drivet mot call to action.

Du kan också jobba med budskap på knappen som ändras. – Till exempel från ”vad får jag för om jag börjar prenumerera” till ”fina erbjudanden och spännande fakta” när man hovrar över knappen.

Läs nyare inlägg om hur du förbättrar försäljningen utomlands här!

effektiv e-postmarknadsföring

  1. Var lockande

Du bör vara alldeles klar med vad användaren verkligen vinner när han eller hon lämnar sin e-post adress. Kommer de att få fantastiska erbjudanden? Ett fint välbehövligt innehåll, Dagliga tips och trix eller? Berätta detta för dem!

  1. Gör processen snabb och enkel

Vem vill ödsla timmar på att fylla i ett webbformulär bara för att kunna få ett erbjudanden någon gång i framtiden?

Om du frågar efter förnamn, efternamn, e-post, telefon, adress, postnummer, postadress, intressen med mera med mera, så tröttnar din tänkta prenumerant troligtvis. Nöj dig därför med bara e-postadressen!

Har de bara börjat prenumerera, kan du alltid be om fler uppgifter längre fram.

  1. Bra innehåll delas

Det är troligare att man delar med sig av bra och relevant innehåll. Därför är det viktigt att din e-post marknadsföring är relevant för mottagaren. Lägg alltså mycket tid på att tänka efter vad dina prenumeranter verkligen vill ha för slags information och försök sedan skriva på ett bra och lättillgängligt sätt.

Informationen måste också vara enkel att dela. Därför måste du så klart ha tydliga dela-knappar. Placera dem också i mejlet så att man inte behöver leta efter dem i onödan.

  1. Gör prenumerera-knappen synlig hela tiden

Genom att försäkra dig om att din prenumerationsknapp alltid är tillgänglig, gör du det också mycket enklare för människor att anmäla sig

En bra idé kan vara att ha prenumerationsfältet i ett sidofält på alla sidor. Väl synligt och alltid tillgängligt.

  1. Välkomst-erbjudande till nya prenumeranter.

Att erbjudande som man bara kan få ta del av när man anmält sig som prenumerant är förstås frestande. Genom att ge till exempel 20% rabatt på nästa köp om man väljer att prenumerera kan vara precis det som behövs för att få folka att vilja lämna ifrån sig sina uppgifter

Det finna alltså massor med bra sätt att fylla på antalet prenumeranter från din webbplats. De flesta kräver väldigt lite av dig som sajtägare och kostar så gott som ingenting att implementera.

Små ändringar kan ge stora ökningar av prenumerationsvolymerna. Vem vet!

Läs mer om våra certifierade magento konsulter.

Läs även mer om Magento b2b e-handel här.